Gezonde school

  Het aantal kinderen (en ook het aantal volwassenen) met overgewicht stijgt de laatste jaren onrustbarend, onder andere als gevolg van verkeerde eetgewoonten en te weinig beweging. Overgewicht op jonge leeftijd kan grote gevolgen hebben voor nu en later. Denk hierbij aan een minderwaardigheidsgevoel, slecht zelfbeeld, pesten, of niet goed kunnen meekomen met sport of bewegingsactiviteiten. Verder zijn er nog de gezondheidsrisico’s op latere leeftijd zoals diabetes, hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. 

  Kinderen brengen een groot deel van de week door op school, waardoor dit een heel geschikte omgeving is om aan preventie van overgewicht te werken. Natuurlijk doen we dit wel samen met de ouders/verzorgers!

  Wij willen als school graag medewerking van ouders/verzorgers met betrekking tot de meegegeven voedingsproducten voor in de pauzes en traktaties op school.

  Samen met de MR van onze school hebben we een voedingsbeleid vastgesteld. We vragen hierbij uw begrip en ondersteuning. Uiteindelijk gaat het om de gezondheid van uw kind(eren). 

  In de (nabije) toekomst zal dit protocol verder uitgebreid kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toevoeging van een beweegbeleid of andere zaken wat met gezondheid te maken heeft.

  Klik hier voor het protocol gezonde voeding